Barndans

Barndans

Barndansen är uppdelade i två klasser, Superdansarna och Megadansarna.

De yngre barnen (5-8 år) åker iväg på ett magiskt äventyr varje gång de kommer till oss. Vi beger oss till olika äventyrsland där barnen ges möjlighet att bekanta sig med takt och rytm, utveckla sin kroppsuppfattning och förhoppningsvis uppleva en hel del rörelseglädje.

Under passen för de äldre barnen (8-11 år) testar vi på olika dansstilar och koreografier med hjälp av olika teman. Vi bygger passen utifrån att barnen ska ges möjlighet att uppleva rörelseglädje, utveckla en god kroppsuppfattning och förmåga att röra sig i takt till musiken.

Observera att detta ej är en pardans eller en buggkurs.

Vi tror att rörelseglädje är en god förutsättning för att utveckla ett bestående intresse för idrott. Därför vill vi erbjuda barnen aktiviteter som möter barnen på deras nivå och även utmanar dom till utveckling. Passen innehåller lek- och fantasifulla övningar där barnen ges möjlighet att bland annat utveckla son grovmotorik, koordination, rörlighet, balans, styrka, kreativitet och sitt självförtroende. Övningarna består av både improviserade och styrda rörelser.