Våra kurser

Hem / Våra kurser

Bugg grundkurs

Har du inte tidigare dansat bugg eller inte gått någon buggkurs på några år och vill förnya din bugg eller bara träna mer grunder.

Då är det här kursen för dig!

Vi lär ut den grundläggande förningstekniken i Tryck och Drag samt att följa takten i musiken och några enkla figurer.

Träningstid: Söndagar

Fortsättning 1

Detta är en kurs där vi vidareutvecklar buggen. Att ha gått grundkursen är en fördel.

Vi jobbar mer med teknik, figurer, puls å sväng mm

Träningstid: Söndagar

Fortsättning 2

Nu är det dags att vidareutveckla buggen i den moderna tryck och drag stilen. Vi jobbar vidare med den mjuka förningen i tryck och drag. Plockar in lite mera takt, steg variationer både förare och följare, några nya figurer men framförallt vill vi dansa med puls och sväng och fart på dansgolvet. En kurs med mycket dans och skratt.

Att ha gått grundkursen och fortsättning1 är en fördel.

Träningstid: Söndagar

Fortsättning 3

Nu tar vi ytterligare ett steg för att vidareutveckla buggen i den moderna tryck och drag stilen. Vi jobbar vidare med att göra förningen tydlig och mjuk med hjälp av flaggning i buggen. Plockar in lite mera takt, vi går in mer på musikanpassning, fortsätter jobba på stegvariationer både förare och följare, några nya figurer men framförallt vill vi dansa med puls och sväng och fart på dansgolvet. En kurs med mycket dans. Gemenskap i trygg miljö där vi förbereder oss och utvecklar dansen inför socialdansgolvet.

Att ha gått grundkursen och fortsättning 1och 2 är en fördel.

Träningstid: Söndagar

Paranmälan ger förtur till våra kurser och singelanmälningar paras ihop i turordning.

Tävlingsträning

Detta är en delvis en lärarled tävlingsträning. Vi tillämpar tryck & drag-tekniken såsom i våra övriga Buggkurser.

Här har vi viljan att börja tävla. I denna grupp hjälps vi åt för att alla ska klara av att göra en tävling per år. Är du/ni nya i denna grupp, så kommer tränaren tillasmmans med er att bestämma när just ni är redo för eran debutt på tävlingsgolvet.

I denna grupp vill vår tränare se ett eget engagemang från er. Genom att komma på dom lärarledda träningarna och även ta ett eget ansvar på dom träningstillfällen som inte är lärarledda.

Träningen är en ren tävlingsträning som innebär att vi kör mycket samma saker för att ”nöta in” bounce, musikanpassning, connection, puls & sväng mm. Tävlingsregler gås igenom som man får lära sig för att kunna tävla. Det blir både parträning och träning med andra i gruppen.

Tränaren kommer gå runt, prata och ge paren vad dom ska jobba med och träna på. Ledaren ger fokus till deltagarna på de olika tävlingsnivåerna: regional- och nationellnivå.

När du anmält dig till denna träning så kan du gå med i en grupp på Facebook där du och andra deltagare kan få information, ställa frågor, planera eller snacka om kursen. När man inte längre är aktiv så tas man också bort från gruppen.

Träningstider:

Tisdagar    17:00 – 18.45  Egenträning

Torsdagar  18:30 – 20:30   Lärarled

Söndagar  13:00 – 15:00  Egenträning

Då vi är rädd om golvet så ber vi dig ta med inneskor. Även en vattenflaska kan vara bra.

 

Priser: 

Vuxna 500 kr

Ungdom 300 kr, till och med det år man fyller 20

Tävlingsträning 800 Kr

Medlemsavgift 150 kr tillkommer om du ej är medlem.